|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Salut

Dilluns, 11 d'abril de 2016

Cardedeu rep els resultats de l'enquesta d'hàbits de salut de l'alumnat de 4t d'ESO

La Diputació també ha lliurat un informe amb els principals indicadors de salut de la població. Tot plegat en una jornada inclosa en la Setmana de la Salut, que va cloure dissabte amb una festa a la plaça de Sant Corneli.
En el marc de la Setmana de la Salut i coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, Cardedeu ha rebut el resultat de l'enquesta d'hàbits que l'alumnat de 4t d'ESO de les escoles de Cardedeu va fer a principi de curs. Ha presentat el resultats la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, qui també ha presentat el segon Informe d'Indicadors de Salut de Cardedeu. També hi ha assistit la regidora de Salut de Cardedeu, Laia Muñoz, tècnics municipals, personal del Centre d'Atenció Primària, comunitat educativa i famílies.

Algunes de les dades que ens mostra l'enquesta són que el 36% dels nois i noies de 4t d'ESO de Cardedeu han fumat algun cop, i que la mitjana d'edat del primer contacte és als 13,3 anys. Pel que fa a l'alcohol, el 73% l'han provat en alguna ocasió, sent l'edat mitjana del primer cop als 13,7 anys.

Pel que fa a l'informe d'indicadors de salut, es fa palesa que la primera causa de mort en els homes és el càncer de pulmó, mentre que en les dones són les malalties del sistema circulatori. Quant a dades demogràfiques, en destaca que hi ha molta població femenina envellida que majoritàriament viu sola. En relació a la maternitat, l'informe indica que l'edat del primer embaràs s'endarrereix, que la mitjana d'edat en que les dones tenen el primer fill és als 32 anys, i que la mitjana de fills per dona és de 1,34.

Per fer una radiografia de la situació actual de l'estat de salut de la població, és important tenir aquestes dades, primer pas per a l'elaboració del Pla de Salut Local.

D'altra banda, la Festa de la Salut de dissabte a la plaça de Sant Corneli va ser el punt i final de la Setmana Hi van participar professionals del CAP, entitats i el Complex Esportiu Municipal amb una classe de cardio-combat-zumba per promocionar l'activitat física. La jornada va tenir una bona rebuda i, entre d'altres, es van oferir brotxetes de fruita per sensibilitzar la població que ha de fer una dieta saludable, es va ensenyar com es fa una reanimació cardiopulmonar o com a demanar cita prèvia per internet.

Amb aquesta primera Setmana de la Salut es vol remarcar la voluntat municipal de potenciar i promoure les polítiques de salut comunitària.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: