|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dilluns, 3 de març de 2014

Cardedeu redueix un 28% els abandonaments de trastos al carrer

La recollida programada de trastos s'ha duplicat.
Des de la posada en marxa a principis d'any de la campanya de civisme per reduir i evitar l'abandonament de trastos a la via pública, la quantitat de residus voluminosos abandonats als carrers de Cardedeu s'ha reduït en un 28%. A més, s'han duplicat les recollides de trastos programades respecte als mesos anteriors. A la deixalleria, però, no s'ha notat un augment significatiu en l'entrada de voluminosos.

La campanya per fomentar la correcta recollida dels residus voluminosos va posar-se en marxa a mitjans de l'any passat, amb les inspeccions de diagnosi i visites als establiments relacionats amb la gestió dels voluminosos. Posteriorment es van fer visites porta a porta en un dels barris més conflictius, i a finals de l'any passat es va iniciar el repartiment de cartes informatives a totes les llars i als establiments comercials. Passada la fase d'informació, durant tot el mes de gener, es van tornar a fer visites porta a porta i es van inspeccionar els carrers per detectar abandonaments, que se senyalitzaven per evidenciar la mala pràctica i que el propietari els gestionés de forma correcta. A més, l'agent cívic que treballa a peu de carrer continua fent un seguiment dels principals punts on es detecten abandonaments per controlar-los i identificar-los.

Recordem que dins la categoria de voluminosos s'hi poden incloure els trastos vells, electrodomèstics, restes de jardineria, fustes i ferralla, entre d'altres. Tots aquests residus es recullen a la porta de casa, previ requeriment al telèfon 673 83 90 95. També es poden portar a la deixalleria municipal on, amb cinc visites o més anuals, s'obté un estalvi del 25% de la taxa d'escombraries.

Deixalleria municipal
Av. del Vallès, s/n
De dimarts a divendres: de 10 a 13 h, i de 16 a 19 h.
Dissabte: de 9 a 15 h.
Diumenge: de 9.30 a 14 h
Tel. 93 871 29 88

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: