|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Desenvolupament local

Dilluns, 23 de juliol de 2018

Cardedeu presenta una eina pionera per calcular els costos de producció de cultius agroecològics

La COL neix de la demanada de productors locals d'analitzar els costos de producció i la viabilitat de set cultius d'horta.

Per encàrrec de l'Ajuntament de Cardedeu, la Càtedra d'Agroecologia de la Universitat de Vic i la consultoria agroecològica l'Espigall han desenvolupat l'eina informàtica COL (Càlcul Orgànic Local) que permet visualitzar la distribució dels costos de producció de set cultius d'horta diferents. La COL és una eina pionera a Catalunya que, ja abans de la seva presentació, ha aixecat interès en diferents professionals del sector i diverses institucions. Es presentarà el dimarts 24 de juliol, a les 17 h, al CSETC (c. Josep Vilaseca, 23), on també es farà un petit taller introductori per fer-la funcionar. Per això, si algú hi té interès es recomana assistir-hi amb un ordinador portàtil. Per inscriure's al curs, cal fer-ho a través de l'enllaç situat al costat d'aquestes línies.

La COL neix de la necessitat que les persones productores coneguin el valor real del que han produït, tenint en compte els diferents costos que existeixen en una finca agroecològica, i que són diferents als d'una finca industrialitzada. L'eina s'ha creat per la demanada expressada per diversos productors i productores de Cardedeu i el seu entorn de disposar d'una eina que els permeti millorar la presa de decisions de cara a la seva viabilitat econòmica.

Més informació:
CSETC - info@csetc.cat - Tel. 93 844 43 02

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: