|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Desenvolupament local

Dimarts, 29 de maig de 2018

Cardedeu posa condicions a les atraccions de fira per evitar el sexisme i la música eixordadora

Les condicions s'han començat a aplicar durant la Fira de Sant Isidre, i es valora fer-les extensives a d'altres fires, on es condicionarà la llicència d'instal·lació d'atraccions sempre que no tinguin imatges sexistes.

Amb l'objectiu de tenir una Fira de Sant Isidre més sostenible i respectuosa amb la igualtat de gènere, l'Ajuntament de Cardedeu ha inclòs enguany noves condicions a les atraccions firals per autoritzar-los la instal·lació durant els dies de fira. D'una banda, que la decoració de les atraccions no tinguessin cap contingut sexista amb imatges degradants vers les dones, i de l'altra, l'eliminació del soroll en tot el recinte. Abans de la Fira, el consistori va enviar una carta a les persones titulars de les atraccions autoritzades on se'ls demanava signar aquests compromisos.

La Policia Local va aixecar acta d'incompliment de l'acord a una de les atraccions, requerint-ne la finalització de l'exhibició d'imatges que tractaven la dona com a objecte sexual. La persona titular va modificar la imatge i va poder continuar amb l'activitat. De cara a les properes fires, es condicionarà la llicència d'instal·lació amb mesures que garanteixin una zona d'atraccions lliure de sexisme, com la prèvia presentació d'imatges de l'atracció per valorar-ne la idoneïtat.

Pel que fa l'eliminació de la música, les atraccions l'han complert de manera generalitzada, evitant la contaminació acústica. Aquesta era també una petició habitual del veïnat més proper i de les persones usuàries de la Fira, fet que ha permès gaudir-ne de forma més agradable i tranquil·la.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: