|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Habitatge

Divendres, 23 de juny de 2017

Cardedeu identifica 423 habitatges amb indicis de desocupació

L'Ajuntament ha rebut l'estudi del cens d'habitatges buits, que s'ha elaborat a partir de la consulta i tractament de diverses bases de dades, estudis estadístics, treball visual i enquesta a les propietats.

L'Ajuntament de Cardedeu ha rebut l'estudi del cens d'habitatges buits del municipi, elaborat per Celobert Cooperativa, a través del qual s'han identificat 423 habitatges amb indicis de desocupació. La major part estan a la zona Centre, l'Estalvi, la Riera i el Poble Sec, que coincideix amb les zones amb construccions més antigues i amb més densitat de població i habitatges. Es pot consultar el cens complet al costat d'aquestes línies.

Per fer el cens, s'han consultat i tractat diverses bases de dades i estudis estadístics com les dades cadastrals, el padró municipal d'habitats, la taxa d'escombraries, l'impost sobre béns immobles, els consums domèstics d'aigua, entre d'altres. A partir del creuament d'aquestes dades, s'ha fet un treball visual i, finalment, una enquesta a les persones propietàries dels immobles detectats amb indicis de desocupació, que ha donat com a resultat els 423 habitatges.

Amb l'elaboració d'aquest cens, es posen les bases cap a la creació d'habitatge social a partir de la mobilització dels habitatges buits, ja que l'activació d'immobles buits permet la creació d'habitatge social d'una manera més econòmica, ràpida, sostenible i distribuïda pel municipi que amb la construcció d'obra nova.

Una de les prioritats de l'Ajuntament de Cardedeu és desenvolupar polítiques públiques per generar habitatge social i així poder fer front a les necessitats d'habitatge de la població. Es vol donar resposta habitacional, en primera instància, a les situacions d'emergència i a la vegada generar habitatge assequible per persones amb dificultats d'accés, així com per a col·lectius específics amb dificultats habitacionals com els joves, la gent gran, les persones econòmicament vulnerables, les persones amb discapacitats o les dones víctimes de violència masclista.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: