|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dimarts, 14 de maig de 2013

Cardedeu engega una campanya de tinença responsable d'animals de companyia

S'ha editat un tríptic, s'ha posat nova senyalització als parcs i es distribuiran dispensadors de bosses per recollir excrements.
L'Ajuntament de Cardedeu ha posat en marxa una nova campanya de tinença responsable d'animals de companyia amb l'objectiu que els propietaris prenguin consciència de la responsabilitat que comporta tenir animals i fer així més agradable la convivència a l'espai públic.

Amb aquesta finalitat s'ha editat un tríptic on es recorden els deures dels amos, com l'obligatorietat d'identificar els animals amb un microxip homologat, la de portar-los lligats a la via pública, la necessitat de recollir-ne les deposicions i la d'inscriure'ls en el cens municipal d'animals de companyia. També es recorda el comportament adequat de gossos i propietaris a la via pública, així com les activitats prohibides: l'accés d'animals als parcs infantils, fer-los beure aigua en contacte amb els sortidors de les fonts públiques i passejar amb animals exòtics o salvatges, entre d'altres. El tríptic també fa èmfasi en les infraccions que són sancionables econòmicament i que recull l'Ordenança municipal reguladora de la convivència ciutadana de Cardedeu.

En el marc de la campanya, es distribuiran dispensadors de bosses per recollir els excrements dels gossos a les persones que registrin el seu animal de companyia al cens municipal, un tràmit que es pot fer a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament. També s'unificaran i actualitzaran totes les senyalitzacions en relació als animals instal·lades a les places i parcs públics.

D'altra banda, recordem als propietaris que per tal d'identificar el seu animal mitjançant un microxip poden adreçar-se al seu veterinari, o bé a l'associació Vilanimal de Cardedeu que oferirà la col·locació de microxips a preus assequibles al seu estand de la Fira de Sant Isidre del 17 al 20 de maig.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: