|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Desenvolupament local

Divendres, 30 de setembre de 2016

Cardedeu edita un catàleg de productors i elaboradors locals

El fulletó té l'objectiu de donar a conèixer les iniciatives agroecològiques i facilitar el contacte dels productors amb restauradors i comerços. També s'ha posat en marxa l'ECOtargeta per promoure la compra de productes locals i ecològics amb premis per a les persones consumidores.
L'Ajuntament de Cardedeu ha presentat un catàleg de productors i elaboradors locals per difondre i donar a conèixer a la població les iniciatives agroecològiques del municipi. També vol ser una eina útil per a comerços i restauradors, ja que facilita el contacte directe amb aquests productors. A més, el catàleg explica què és l'agroecologia i què pot fer la població per aconseguir uns aliments locals, ecològics i de proximitat.

En l'acte de presentació del catàleg, que ha comptat amb la presència de l'alcalde, Enric Olivé, la regidora de Desenvolupament Econòmic Local, Núria Hernández, comerciants locals i productors de la vila, també s'ha parlat de l'èxit de la prova pilot de la fira "De pagès a plaça" que se celebra a la plaça de Sant Joan cada dissabte al matí des del mes de juliol. En aquest sentit, se n'ha anunciat la continuació a partir del 8 d'octubre, tot i que s'estan estudiant diverses opcions d'ubicació.

Aquesta setmana també s'ha posat en marxa l'ECOtargeta, la primera iniciativa per promoure la compra d'aliments locals i ecològics als comerços del poble i també als propis productors. D'una banda, es pretén potenciar l'oferta entre productors i comerciants, i de l'altra, fomentar la demanda perquè la ciutadania consumeixi habitualment ecològic i de proximitat. El sistema, a més, afavoreix la rotació en la compra d'aliments, de manera que tots els establiments que aposten per aliments ecològics se'n vegin beneficiats.

Com funciona l'ECOtargeta?

- Per cada 10 € de compra, els establiments adherits a l'ECOtargeta segellaran una casella. La compra ha de tenir, almenys una part de producte ecològic i local.

- Per fomentar la rotació de compra entre els productors a la fira "De pagès a plaça" i entre els comerços locals, 6 dels segells hauran de correspondre a comerços locals i els altres 4 a compra directa al productor.

- Les targetes amb 10 segells omplerts es lliuraran al CSETC per aconseguir un premi, consistent en entrades per espectacles del Centre Cultural, del cinema Esbarjo o tasses de "Cardedeu agroecològic".

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: