|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Mobilitat

Divendres, 24 de setembre de 2010

Cardedeu crea un registre de bicicletes

Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, l'Ajuntament de Cardedeu anuncia la creació d'un registre de bicicletes gratuït gestionat per la Policia Local.
Així, a partir del proper 15 d'octubre, tots els ciutadans que ho vulguin podran registrar la seva bicicleta de manera fàcil i ràpida. Aquesta iniciativa té un doble objectiu: per una banda dissuadir els possibles lladres, i per l'altra facilitar la identificació de les bicicletes recuperades.

Per acollir-s'hi només caldrà personar-se a les dependències de la Policia Local (av. d'Àngel Guimerà, 226) qualsevol dia de dilluns a divendres (no festius) de 9 a 21 h amb la bicicleta que es vulgui registrar. Caldrà presentar obligatòriament el DNI i, opcionalment (tot i que és altament recomanable), qualsevol document que acrediti la propietat d'aquella bicicleta. Un cop registrada, la Policia lliurarà un adhesiu identificatiu del registre per enganxar en un lloc visible de la bicicleta.

L'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, ha manifestat que "des del govern municipal farem tot el que estigui a les nostres mans per evitar els robatoris de bicicletes i per identificar les que recuperem". Vila també ha recordat que "portem tota la legislatura tirant endavant accions imaginatives per evitar els robatoris i fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport: construcció de carrils bici; subvenció de compra de cascs i cadenats; instal·lació gratuïta d'aparcabicicletes en comunitats de propietaris i ara aquest registre que comença el dia 15 d'octubre".

La campanya de registre de bicicletes compta amb el recolzament dels establiments de Cardedeu que venen bicis i els seus accessoris. En aquest sentit, l'Ajuntament i els comerços adherits a la campanya distribuiran un díptic informatiu a totes les cases amb les característiques del registre i amb diversos consells de seguretat i ús de la bicicleta. L'alcaldessa ha volgut destacar que "aquesta iniciativa no s'hauria pogut tirar endavant sense la complicitat dels establiments comercials que venen bicicletes i recanvis, i que ens ajudaran a fer-ne difusió entre els seus clients. Cal agrair aquest suport que hem rebut".

Finalment, Vila ha manifestat la voluntat que aquest tipus d'iniciatives transcendeixin l'àmbit municipal: "m'agradaria que els nostres polítics nacionals prenguessin nota d'aquest tipus d'accions i donessin passes en aquesta direcció i amb els recursos pertinents. En aquest sentit, el registre local de bicis està bé però seria molt més efectiu si tingués un abast nacional, i les dades fossin compartides per tots els cossos policials com passa amb els vehicles a motor."

A Cardedeu es denuncia el robatori d'unes 70 bicicletes l'any, de les quals se'n recuperen un 25%. Tot i això, algunes de les bicis no són del municipi i es desconeix de qui són o d'on provenen.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: