|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Formació i ocupació

Dimarts, 15 de desembre de 2015

Cardedeu convoca en una jornada empreses contractadores i persones que busquen feina

L'objectiu era facilitar recursos per millorar les opcions de trobar feina de les persones que estan en procés de recerca.
Més de 70 persones van assistir el dijous 10 de desembre a la jornada "Què fan les empreses amb el meu CV?" organitzada pel Servei Local d'Ocupació (SLO) que va tenir lloc al Centre Cultural de Cardedeu. L'acte forma part de la programació d'actuacions formatives anuals que organitza el SLO amb l'objectiu d'assessar i acompanyar a les persones que estan en recerca de feina.

La jornada tenia el doble l'objectiu de donar a conèixer com funcionen els processos de selecció de personal per tal que les persones que busquen feina ho coneguin i puguin millorar les opcions de ser contractades; així com de sensibilitzar a les empreses perquè seleccionin al personal orientat a la gestió per competències.

La regidora de Formació i Ocupació, Núria Hernández, va ser l'encarregada d'inaugurar l'acte, en el que va explicar la importància que té la gestió per competències a l'empresa donat que permet treballar orientat a les habilitats i capacitats de les persones que aporten valor afegit a les empreses, enlloc de centrar-se només en la formació que tenen aquestes persones.

A la jornada va tenir lloc una taula rodona on hi havia representants d'ETTs, Infojobs i una experta en xarxes socials que van explicar com tramiten les candidatures en les seves empreses. A continuació, Marta Zaragoza, experta en gestió per competències va parlar sobre com s'utilitza aquest model en la selecció de personal. A la seva conferència va explicar la importància de saber identificar quines són les competències transversals que té la persona que busca feina per tal que pugui transmetre-les en una entrevista de feina i que la seva candidatura tingui més opcions d'acabar en una contractació per part de l'empresa.

Finalment, va tenir lloc una taula de debat constituïda per tres empreses de la comarca (Zeller Plastik de Cardedeu, Grup Epidor de Lliçà de Vall i el president de PIME Joves Empresaris del Vallès Oriental), en la que van explicar com gestionen i organitzen els seus processos de selecció, donant pautes de quins són els criteris que utilitzen per a seleccionar el seu personal.

L'alcalde de Cardedeu, Enric Olivé, va ser l'encarregat de cloure la jornada, destacant la importància de crear espais generadors d'intercanvi d'informació i d'experiències entre empreses i les persones que estan seguint un itinerari per a la seva inserció laboral, perquè ambdós puguin satisfer els seus interessos de contractació i cerca de feina.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: