|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dimarts, 15 de setembre de 2009

Cardedeu commemora el bicentenari del naixement d'Edgar Poe amb el cicle "Els 19's de Poe"

Cardedeu homenatjarà l'autor Edgar Poe amb un extens programa d'activitats que comença aquesta setmana i s'allargarà fins al mes de gener de 2010.
 Amb el títol "Els 19's de Poe" es vol commemorar el bicentenari del naixement d'aquest autor clàssic de la literatura universal que ha estat pare de gèneres literaris molt actuals: terror, fantàstic i ciència ficció. "Els 19's de Poe" simbolitza la data de naixement de l'escriptor el 19 de gener de l'any 1809, i prendrà forma el dia 19 de cada mes, més o menys, amb activitats diferents.

El programa d'actes es presentarà aquest dimecres 16 de setembre, a les 20.30 h, al Centre Cultural. A continuació, es farà la primera de les activitats, una conferència a càrrec de Joan Solé amb el títol Poe, pare de tres gèneres literaris moderns: fantàstic, ciència ficció i relat detectivesc. Joan Solé és el traductor dels contes de Poe al català editats per Editorial Columna i un especialista i bon coneixedor d'aquest autor. El cicle inclou una lectura pública, cinema, sessions de contes per adults i infants, una acció teatral al cementiri de Cardedeu o un concurs de micro-relats, entre moltes altres activitats.

La iniciativa d'homenatjar Edgar Poe ha sorgit per decisió ciutadana i ha estat encapçalada per l'actor de Cardedeu Oriol Genís i Jordi Costa de la Unió de Botiguers de Cardedeu, i li han donat suport el Patronat Municipal de Cultura i la Biblioteca Marc de Vilalba. La funció dels organitzadors ha estat la de reunir persones de diferents especialitats artístiques, actors i actrius, escriptors, tècnics d'arts escèniques, maquillatge i dissenyadors, entre d'altres, per portar a terme aquest projecte commemoratiu. 

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: