|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dimecres, 15 de novembre de 2017

Cardedeu celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Del 18 al 26 de novembre és la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. A Cardedeu, es farà una carpa informativa per ajudar a evitar el malbaratament alimentari dissabte 18 al matí, i un taller exhibició de reparació de petits electrodomèstics diumenge 19 al matí, en el marc del MERCANVI.
Del 18 al 26 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus arreu del continent amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de reduir els residus que genera.

 A Cardedeu es faran diverses accions:

Dissabte 18 de novembre, a carretera de Cànoves zona de vianants, en el marc del merecat "De pagès a plaça", hi haurà una carpa informativa per evitar i fer evitar el malbaratament alimentari. Hi serà de 9 del matí a 1 del migdia i, a més de divulgar mesures per aprofitar els aliments, també s’hi regalaran porta-entrepans de més d’un ús i carmanyoles.

Diumenge 19 de novembre d’11 a 2 del migdia a la plaça de Sant Corneli l’entitat Cardedeu Autosuficient hi organitza el MERCANVI, la fira d’intercanvi d’objectes. S’hi pot acudir amb objectes i coses que ja no vulguem i que algú pot aprofitar, i s’hi poden adquirir coses que a algú no li fan falta i ens poden ser útils.  No es contempla intercanvi econòmic, tot ha de ser ofert gratuïtament.

En el marc d’aquesta activitat, hi haurà un taller-exhibició de reparació de petits electrodomèstics. Els agents responsables d’aquest taller resoldran dubtes per allargar la vida útil d’aquests petits electrodomèstics que tantes vegades acaben a la deixalleria quan es podrien fer servir més temps. Durant aquesta activitat, es facilitaran a qui ho desitgi bosses de reciclatge (blava, groga i verda). Tant si us calen a casa vostra com si voleu convidar a algú que no recicla encara a començar a fer-ho, en podreu adquirir de franc.

Finalment, del 18 al 26 de novembre coincidint amb aquesta setmana temàtica, a la Deixalleria de Cardedeu s’hi podran dur llibres i recollir-ne de franc, per tal de no llençar-los. D’altra banda, aquests dies, els mobles i electrodomèstics o objectes encara útils que arribin a la deixalleria, seran reparats i posats en funcionament mitjançant els canals de l’empresa social RNOVA. Una bona iniciativa per reduir residus que esperem que amb el temps i en la mesura que les instal·lacions ho permetin, es faci perpètua. 

Horari de la Deixalleria:
  • Dimarts: de 16 a 19 h, de dimecres a divendres: de 9.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h
    D
    issabte: de 9 a 15 h i diumenge: de 9.30 a 14.30 h

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: