|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dijous, 26 de maig de 2016

Cardedeu, exemple d'èxit al 1r Fòrum Viles Florides

El certamen considera exemplars les actuacions de recuperació i estabilització de talussos del parc de la Serreta, i l'edició de la guia de rutes saludables.
Cardedeu ha participat al primer Fòrum Viles Florides com a exemple de bones pràctiques relacionades amb la sostenibilitat als espais verds. L'acte va tenir lloc divendres al Castell de Peralada, on hi van assistir la regidora de Medi Ambient, Marta Cordomí, i la tècnica de Medi Ambient, Marta Pascual, especialista en temes d'intervencions en el verd urbà i parcs i jardins.

La tècnica municipal va explicar les dues actuacions per les quals es considera Cardedeu un exemple d'èxit. Un és la recuperació i estabilització de talussos, com el del tobogan del parc de la Serreta i el talús florit del mateix parc a tocar de l'avinguda de Catalunya, ambdós estabilitzats amb la implantació de malles i vegetació florida. També es va parlar de les actuacions fetes als talussos de la riera de Vallforners.

L'altre projecte d'èxit és l'edició de la guia "Rutes a peu per Cardedeu i els seus voltants" amb l'objectiu que, especialment la gent gran, recorri els entorns de Cardedeu a peu, així com les rutes de divulgació de les herbes remeieres del museu i la vegetació local.

Cardedeu participa al certament Viles Florides des de la primera edició, en la qual va guanyar el primer premi. A partir d'aleshores, ha mantingut la màxima distinció fins al moment, amb les tres flors d'honor, un reconeixement a la feina ben feta en la millora i potenciació dels espais verds urbans. El programa Viles Florides està impulsat per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: