|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Salut

Dimecres, 29 de novembre de 2017

Cardedeu, amb el Dia Mundial de Lluita contra la Sida

L'1 de desembre se celebra arreu del món el 30è Dia Mundial de la Sida, una jornada que vol fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH.
La Regidoria de Salut participa d’aquesta jornada difonent el comunicat conjunt de diferents agents, tant públics com privats, en relació al Dia Mundial de la Sida 2017 i també d’alguns vídeos editats pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a través de les xarxes socials.
Amb la voluntat d’unir esforços per eliminar l’estigma i la discriminació associada al VIH i facilitar que tots plegats reflexionem sobre l’estigma que encara podem tenir envers a les persones infectades, s'ha creat el vídeo “Les persones amb VIH/SIDA encara són discriminades”.
Amb un altre video, "Dona, tu decideixes!", es reforça l’apoderament de les dones per defensar els seus drets en una relació de parella, ja que en alguns casos  poden ser més vulnerables. 
Recordem també que, davant la sospita d'infecció, convé consultar el metge o metgessa per valorar, confidencialment i amb el consentiment de la persona, si és oportú practicar una anàlisi de sang per comprovar la presència d'anticossos contra el VIH.

Podeu consultar informació relativa a la prova i del virus del VIH, així com consultar els vídeos a la pàgina del Departament de Salut, a l'enllaç adjunt.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: