|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dijous, 3 de desembre de 2015

Cardedeu, amb el Dia mundial de les persones amb discapacitat

Ajuntament de Cardedeu té la voluntat de donar suport a totes les iniciatives que treballen per una societat més inclusiva, on totes les persones tinguin els mateixos drets i les mateixes oportunitats.
En motiu del dia mundial de les persones amb discapacitat, el diumenge 29 de novembre l'Associació Amics d'en Biel, amb el suport de l'Ajuntament de Cardedeu i d'altres entitats, va organitzar una jornada d'esport inclusiu al Pavelló d'Esports, amb l'objectiu de reivindicar el dret de les persones amb diversitat funcional. Una jornada que va servir per experimentar de primera mà quines són les sensacions que pot sentir, per exemple, una persona que es mou en cadira de rodes després de jugar a bàsquet una estona assegut en una cadira de rodes.

Volem agrair a totes les associacions que afronten aquest lluita en el seu dia a dia, que infatigablement reclamen millores d'accessibilitat en espais públics, que demanen una Llei de la Dependència digna que doni més suport a les famílies, que defensen una sanitat pública universal i de qualitat, i un llarguíssim etcètera que ens afecta a tots i totes.

Des de l'Ajuntament de Cardedeu tenim la voluntat de donar suport a totes aquelles iniciatives que treballen per una societat més inclusiva, on totes les persones tinguin els mateixos drets i les mateixes oportunitats, on es reconegui la diferència com un valor afegit i no com un problema.

Dies com avui i com el del passat diumenge han de servir per sensibilitzar els nostres conciutadans, promoure la comprensió de les persones amb diversitat funcional i alhora reivindicar la seva dignitat, els seus drets i el seu benestar.

La sensibilització, igual que la lluita i la defensa dels drets i el benestar de les persones amb diversitat funcional no és cosa d'un sol dia. Tots tenim el deure de vetllar per la inclusió i el benestar de tothom i concedir els mateixos drets i oportunitats, sense permetre discriminacions de cap mena, protegint la diversitat de la societat com un valor fonamental de progrés.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: