|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Divendres, 25 de juny de 2010

Campanya contra la instal·lació de plafons publicitaris al mobiliari urbà

L'Ajuntament de Cardedeu encetarà el proper 12 de juliol una campanya de retirada de totes les fulloles i plafons enganxats a arbres, fanals i altre mobiliari urbà del municipi.

En les darreres setmanes s'ha multiplicat la presència de fulloles i plafons, la gran majoria dels quals han estat col·locats per col·lectius i entitats que volen anunciar alguna activitat que organitzen. Tot i que algunes d'aquestes entitats retiren les fulloles un cop passada l'activitat, els plafons lligats amb brides i filferros s'instal·len sense cap tipus d'autorització municipal i a altures que no responen al què marca el codi d'accessibilitat.

Per això, a partir del 12 de juliol qualsevol entitat, col·lectiu o persona individual que instal·li algun d'aquests elements en arbres o altre mobiliari urbà se li aplicarà l'Ordenança de Convivència que preveu sancions de fins a 750 euros per "enganxar cartells, adhesius, banderoles o pancartes en edificis o instal·lacions públiques, elements estructurals, arbres, façanes o mobiliari urbà o en elements de singular valor urbanístic, arquitectònic o històric sense autorització municipal".

Durant la campanya l'Ajuntament també netejarà tot aquest mobiliari urbà de papers i adhesius i emprendrà les mesures oportunes contra les persones o empreses que hagin posat la seva publicitat sobre el patrimoni municipal sense cap tipus d'autorització. El regidor de Governació, Pere Freixas, ha demanat "la col·laboració de totes les entitats i totes les empreses per evitar que l'Ajuntament hagi d'imposar sancions". Freixas ha afegit que "volem que Cardedeu es mantingui igual d'actiu a nivell d'activitats però no volem haver de pagar el peatge de tenir el poble envaït de cartells que malmeten la nostra imatge".

Cardedeu compta amb 39 cartelleres municipals de petit format repartides per tot el municipi i que poden ser utilitzades per entitats i col·lectius, a més de 5 cartelleres grans que seran renovades en els propers dies. Totes les cartelleres també es netejaran i, si és necessari, es repararan.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: