|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dilluns, 18 de desembre de 2017

Bona acollida als tallers de tions i jocs en català a la Fira de Nadal

Aquest dissabte, en el marc de la 23a Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu, l'Oficina de Català i Òmnium Cultural van organitzar els tallers de tions i jocs en català a la plaça de Sant Joan.

Com ja fa un parell d'anys, una bona colla d'infants, acompanyats dels seus pares, es van acostar aquest dissabte al matí, a la plaça de Sant Joan, per fer el seu tió nadalenc i poder-se'l endur a casa seva. Amb el tronc, les potes i el nas, els infants havien de pintar la cara del tió i posar-li la barretina i la manta. La tradició nadalenca de 'fer cagar el tió' és una de les més arreades i té un gran èxit entre la mainada.

Aprofitant el reclam dels tions nadalencs, els infants van tenir també l'oportunitat de conèixer jocs en català i jugar-hi una estona a la plaça, gràcies a la col·laboració de dues dinamitzadores de la cooperativa Artijoc.

El taller de jocs en català, organitzat per l'Oficina de Català de Cardedeu amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del Centre de la Vila, forma part de la campanya I tu, jugues en català?, que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), amb l'objectiu de donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne l'ús i el consum entre els ciutadans.

Al llarg de les dues hores que va durar l'activitat, es va informar als pares del web Jocs en català del CPNL i de la nova app per a dispositius mòbils, que permet cercar jocs i joguines en català per paraula clau, per categoria i per edat recomanada.
A Cardedeu, les botigues adherides a la campanya I tu, jugues en català? són: Badallibres, Compàs, Espai 31, El gat Corneli, Les Novetats, Uededrac i Artijoc.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: