|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Divendres, 6 de maig de 2016

Alumnat del Pla Marcell participa al Let's clean up a la riera de Vallforners

Els nois i noies han recollit més de 60 litres de deixalles i han rebut informació i formació sobre prevenció de residus, flora i fauna autòctona de la riera de Vallforners, i la importància de preservar el nostre entorn natural.
Alumnes de l'institut Pla Marcell han participat a la jornada Let's clean up, la campanya europea d'accions de neteja dels rius, rieres i espais naturals del nostre entorn per part de la ciutadania, i a la qual s'hi ha adherit l'Ajuntament de Cardedeu. L'acte està emmarcat dins el projecte de la Setmana de Prevenció de Residus, amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Els 62 noies i nois del Pla Marcell s'han repartit en tres grups. Un educador ambiental ha guiat l'alumnat pel tram de la riera de Vallforners comprès entre el parc de la Font dels Oms i la plaça d'Antoñita Fontova, valorant l'estat de la riera, observant la vegetació i les diferents espècies, la pressió humana i els possibles abocaments, al mateix temps que feien neteja de l'entorn. Han recollit un total de 60 litres de deixalles

A més, amb l'objectiu d'auditar l'estat de la riera, els nois i noies han fet una fitxa per detectar el tipus de comunitats que hi ha a la al tram de la riera, entre la plaça d'Antoñita Fontova i el passeig de Pinetons, així com l'estat dels marges i les actuacions que s'hi ha fet.

La finalitat de la jornada és promoure accions de prevenció de residus i la correcta gestió dels residus que generem, conèixer l'entorn amb les espècies de plantes i animals pròpies de bosc de ribera i conscienciar de la importància de preservar els boscos periurbans.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: