|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Desenvolupament local

Divendres, 2 de febrer de 2018

Agrorienta't, assessorament local al sector agroramader

En dos mesos s'han fet més de 30 assessoraments a 21 projectes professionals. La majoria d'usuaris han estat de Cardedeu i de Sant Antoni de Vilamajor.

Cardedeu presta un nou servei pioner a la comarca d'assessorament al sector agroramader, l'Agrorienta't. Es tracta d'una sèrie d'assessoraments individuals als quals hi pot accedir qualsevol empresa agroalimentària de la comarca que desitgi implementar millores de viabilitat i que vulgui orientar-se en temes de producció, fiscalitat agrària, normativa alimentària o ajuts públics.

La persona interessada contacta primer amb el responsable d'Agrorienta't, ubicat al CSETC, que recull els dubtes i necessitats de l'empresa i els deriva a un dels quatre experts especialitzats dels quals disposa el servei, de quatre àmbits diferents:
  • Creació i consolidació d'empresa
  • Productivitat i planificació (planificació de cultius, conversió de granges a ecològic...)
  • Fiscalitat i tramitació administrativa
  • Ajuts públics i subvencions

Els assessoraments es fan al CSETC o a la pròpia finca productiva, quan és necessari. Cada usuari té una bossa màxima de 8 hores d'assessorament. El servei no té cap cost per a l'usuari, ja que està finançat íntegrament per l'Ajuntament de Cardedeu, el Consell Comarcal del Vallès oriental i la Diputació de Barcelona.

La prova pilot, feta durant la tardor de 2017, ha confirmat que l'assessorament és clau pels projectes agroramaders de nova creació o existents que volen implementar millores de producció. En dos mesos s'han fet més de 30 assessoraments a 21 projectes professionals. La majoria d'usuaris han estat de Cardedeu i de Sant Antoni de Vilamajor.

El programa Agrorienta't es va presentar en un acte amb la participació del conseller comarcal Marc Candela i la regidora de Desenvolupament Local de Cardedeu Núria Hernández.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: