|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Divendres, 5 de juny de 2015

Activitats de la Setmana de l'energia i del Dia mundial del Medi ambient

Els dies 13 i 18 de juny.
Un any més, Cardedeu se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (enguany amb el lema "Set mil milions de somnis. Un sol planeta"), així com a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l'estalvi i l'eficiència energètica.

La majoria d'activitats es faran el dissabte 13 de juny al carrer Mare de Déu del Pilar, entre els carrers Granollers i Goya, aprofitant una nova edició de Botigues al carrer. Una de les activitats, el taller de contractació elèctrica, es farà el dijous 18 de juny a la Tèxtil Rase.

• Dissabte 13 de juny, de 10 a 14 h
Punt d'informació i sensibilització ambiental i taller d'energies renovables
Punt d'atenció al públic, amb informació sobre la gestió dels residus, accions a nivell municipal per a l'estalvi energètic, estalvi d'aigua, etc. També es farà un taller on es construiran diversos ginys d'aprofitament d'energies renovables com un panell solar tèrmic, un convector solar, una presa hidràulica, etc.
Adreçat al públic infantil i adult.

• Dissabte 13 de juny, de 10 a 13 h
Energia en un dia
El joc mostra de manera pedagògica les diferents activitats diàries d'un infant que requereixen despesa energètica i proposa diferents opcions més o menys eficients per cada una. L'objectiu és conscienciar sobre l'estalvi energètic en les accions quotidianes.
Adreçat al públic infantil

• Dissabte 13 de juny, d'11 a 13 h
Juguem amb energia
Conjunt d'elements de gran format destinats a públic familiar on a partir del joc s'introdueixen conceptes com les energies renovables, l'estalvi i l'eficiència energètica, l'aplicació de l'energia solar, etc.

• Dissabte 13 de juny, d'11 a 13 h
Exposició "Tu tens la paraula"
Exposició participativa que inclou un taller didàctic sobre les possibilitats d'estalviar energia a la llar, identificant els punts de potencial estalvi energètic com són la cuina, el bany, el transport, l'oficina o els espais comuns.
una proposta participativa

• Dijous 18 de juny, a les 20 h
Taller de contractació elèctrica
Taller per a conèixer a quina modalitat de contractació elèctrica et pots acollir o què pots fer per estalviar energia. Impartit per Alba Tello a través de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN).
Lloc: Tèxtil Rase

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d'Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: