L'Ajuntament amplia d'un a dos els cursos de PQPI, que permeten a joves sense l'ESO formar-se en diferents perfils professionals

Dimecres, 18 de juliol de 2012
El període d'inscripcions ja està obert. Cardedeu passa a formar part de la Xarxa PQPI-PTT, fet que garanteix la continuïtat dels cursos.
L’Ajuntament de Cardedeu oferirà als joves sense graduat d’ESO la possibilitat de formar-se en dos perfils professionals: Auxiliar en muntatge d’instal·lacions d’electricitat, aigua i gas; i Auxiliar en activitats d’oficina i en serveis administratius generals. Fins ara s’oferia només un perfil. El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha inclòs Cardedeu dins la Xarxa PQPI-PTT, fet que garantirà la realització dels cursos any rere any. Els PQPI-PTT (programes de qualificació professional inicial en modalitat pla de transició al treball) faciliten la incorporació laboral i, a més, també treballen la inserció social i afavoreixen la continuïtat educativa dels joves.


Finançament dels cursos i Xarxa PQPI – PTT

Això ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Educació i TIC de la Diputació de Barcelona, que cofinancen, juntament amb l’Ajuntament de Cardedeu, aquests dos cursos de formació.

La regidoria de Formació i Ocupació de l’Ajuntament organitza ininterrompudament PQPIs (programes de qualificació professional inicial) des del curs 1998-99. Per al proper curs, però, la continuïtat d’aquesta formació no estava garantida, ja que el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), que era qui finançava fins ara aquests programes, deixarà de fer-ho. Per això, l’Ajuntament va demanar al Departament formar part de la Xarxa PQPI-PTT, per tal de poder continuar oferint aquests cursos de formació a joves sense el graduat d’ESO. El fet de formar part de la Xarxa PQPI-PTT és especialment destacat en un moment en què s’estan retallant moltes de les ajudes en aquest sentit, i  reconeix la feina que s’està fent a la regidoria des de fa temps. La integració en la Xarxa PQPI-PTT garanteix la continuïtat dels cursos any rere any i dóna un afegit de formació reglada.

El curs vinent el Departament d’Ensenyament aportarà un professor-tutor, la Diputació de Barcelona subvencionarà la despesa salarial d’un segon professor-tutor i l’Ajuntament de Cardedeu sufragarà les despeses de material i contractació de docents experts en les especialitats professionals que s’impartiran.


El PQPI-PTT a Cardedeu

El PQPI-PTT es realitzarà al centre de formació La Mongia, i el procés de preinscripció i matriculació es farà el mes de juliol i les dues primeres setmanes de setembre, també a La Mongia (93.841.88.14, horari de 9 h a 14 h; lamongia@cardedeu.cat).

Els cursos començaran el 17 de setembre de 2012 i finalitzaran el juny de 2013. Tenen una durada d’entre 859 i 869 hores. En les dues modalitats s’inclouen pràctiques en empreses externes.


Què són els PQPI

Els programes de qualificació professional inicial (PQPI) faciliten l’inici d’un itinerari professional i formatiu, tant de transició al món laboral com de continuïtat formativa.

Aquests programes tenen com a objectius:

-    proporcionar formació professional elemental que faciliti la incorporació laboral en un sector professional
-    desenvolupar actituds i competències que contribueixin al creixement personal i a la inserció social i laboral
-    ampliar competències bàsiques per afavorir la continuïtat educativa i la formació al llarg de la vida


A qui s’adrecen

Els PQPI es dirigeixen a joves més grans de 16 anys (complerts abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa) i, prioritàriament, a menors de 21 anys que no hagin obtingut el graduat en ESO. Els PQPI permeten:

-    accedir al món laboral
-    continuar la formació professional en un cicle formatiu de grau mitjà
-    treballar i continuar estudiant
-    obtenir el graduat en ESO
Darrera actualització: 7.08.2012 | 11:57