|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Medi Ambient

RIERA DE VALLFORNERS

La riera de Vallforners, també anomenada riera de Vallfornès i sovint coneguda com a riera de Cànoves, és una riera que discorre pels termes municipals de Tagamanent, Cànoves i Samalús, Cardedeu i la Roca del Vallès, on desemboca en el riu Mogent. A la part alta de Cànoves s'aixeca el Pantà de Vallforners, construït entre el 1985 i 1989, i que garanteix els regadius dels camps de la vall.

La riera rep el nom de la masia de Vallfornès, prop d'on se situa el seu naixement, en el municipi de Tagamanent i dins el Parc Natural del Montseny.

El seu pas pel municipi de Cardedeu ens fa gaudir d'un ecosistema diferent, afavorint la diversitat botànica, faunística i paisatgística de la zona. En l'època estival són diverses les espècies d'aus que hi nidifiquen.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: