|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Medi Ambient

RECOLLIDA FRACCIÓ REBUIG

Cal dipositar les bosses d'escombraries els dimarts, dijous, divendres, dissabtes i diumenges a partir de les 19 h (la recollida es fa la matinada següent).

RECOLLIDA FRACCIÓ ORGÀNICA

Cal dipositar les bosses d'escombraries els dilluns, dimecres, i divendres abans de les 20 h.

És important dipositar les bosses dins els contenidors i, sobretot, tancar la tapa. (l'Ajuntament disposa de contenidors domèstics, més avall en trobareu la informació).

 

RECOLLIDA FRACCIÓ VIDRE, ENVASOS, PAPER I CARTRÓ

Cal dipositar les bosses als contenidors adequats.

RECOLLIDA DE PAPER I CARTRÓ COMERCIAL

Servei gratuït de recollida de paper i cartró dirigit a activitats comercials (no per a particulars). La recollida és els dijous a partir de les 13 h, i els usuaris del servei han de deixar el cartró a fora de l'establiment, una mica abans de la recollida. Les caixes han d'estar ben plegades per tal de reduir el volum, i ubicar-les de tal manera que no impedeixin el pas dels vianants.

Per donar-se d'alta del servei cal posar-se en contacte amb Serveis Tècnics de l'Ajuntament (93.844.41.46, carrer Dr. Ferran, 1). Un cop aprovada la sol·licitud, s'informa l'empresa que gestiona el servei per tal d'incloure-ho al recorregut i, posteriorment, es dóna d'alta el nou servei.

 

RECOLLIDA RESTES DE PODA

Els residus procedents de poda de jardineria cal dur-los a la deixalleria, i només si es tracta de restes de petit volum i quantitat es poden dipositar dins el contenidor d'orgànica. En cap cas, però, es poden deixar a fora del contenidor.

CONTENIDORS MARRONS DOMÈSTICS

El contenidor marró és el de la fracció orgànica i aproximadament el 40% de les deixalles que produïm és matèria orgànica, per tant, és molt important que separem aquests residus.

Per fer-ho més fàcil, l'Ajuntament posa a disposició dels veïns de Cardedeu contenidors marrons domèstics que permeten una millor organització a casa.
Les persones que hi estiguin interessades poden sol·licitar-ne, de forma gratuïta, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament.

Recordem que al contenidor marró s'hi llencen: restes de verdura, fruita, peix, carn i ossos; marro de cafè (no pas càpsules); restes d'infusions; menjar sòlid en mal estat; restes de flors i plantes; serradures de fusta natural; closques de fruita seca, ous i marisc; taps de suro; paper de cuina; tovallons de paper usats...

 

IMPROPIS

Els impropis són els residus que no estan correctament separats. Per exemple, una pell de taronja que està al contenidor d'envasos, o bé un full de paper al contenidor d'orgànica.

Separar correctament els residus és molt important, ja que comporta un major respecte per al medi ambient i també redueix el preu de gestió dels residus.

Alguns dels errors més comuns en la separació de residus són:

  • Càpsules de cafè: han d'anar, buides, al contenidor d'envasos
  • Aliments envasats: els envasos han d'anar, buits, al contenidor d'envasos. Els aliments, si no estan en bon estat, han d'anar al contenidor d'orgànica

Als contenidors d'orgànica de Cardedeu també s'hi ha trobat guix, ganivets, bolígrafs, encenedors i paquets de tabac; tot plegat, també són impropis.

Per evitar produir impropis us recomanem que consulteu algun dels enllaços de la dreta d'aquestes línies.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: