|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Medi Ambient

INVENTARI DE PATRIMONI VEGETAL

La superfície forestal no és un dels punts que destaquin al municipi de Cardedeu, tot i així, el seu entorn natural conserva l'encant del paisatge típicament vallesà on conviuen en harmonia conreus extensius i alzinars. Aquesta patrimoni vegetal té una funció eclògica, paisatgística, així com una llarga llista de favorables funcions per a l'oci i la salut ciutadana.

Les accions dels darrers anys han produït una sèrie d'amenaces per a la conservació d'aquest patrimoni: d'una banda, la profunda transformació que ha patit el Vallès s'ha accelerat patint una gran pressió demogràfica i urbanística, i d'altra banda, l'existència de la Llei del sòl que no és de tendència conservacionista.

Actualment, un part del patrimoni de Cardedeu es troba en sòl urbà urbanitzable o no urbanitzable sense protecció, la qual cosa pot esdevenir en la desaparició d'aquest a curt o llarg termini. L'objectiu és clar a la vegada que complicat: definir un model de desenvolupament que satisfaci les necessitats del municipi però que alhora permeti preservar i millorar el patrimoni vegetal.

És per aquest motiu que s'està duent a terme la revisió del planejament urbanístic vigent per dibuixar un futur més conservador i verd. Un pla d'acció per protegir 52 hectàrees de patrimoni vegetal que compta amb l'estudi de la vegetació de Cardedeu i l'estimació del valor de conservació d'una unitat protegida. Acompanyat d'un segon pla d'acció que vetlla per la protecció i conservació del patrimoni vegetal en paisatge urbà de titularitat tant pública com privada, amb l'intenció d'una bona gestió dels jardins d'interès i arbres singulars del municipi.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: