|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Medi Ambient

CARDEDEU VILA FLORIDA

Cardedeu ha estat reconeguda amb el distintiu de 4 Flors d'Honor al certamen Viles Florides 2017, la màxima distinció atorgada fins a dia d'avui i que només tenen 11 municipis dels més de 113 participants.

Aquest guardó s'atorga als municipi per la seva dedicació i inversió als espais verds en matèria d'enjardinament i embelliment, però també en el compromís en l'estalviar aigua o fer-ne servir de freàtica, evitar l'ús de productes químics fitosanitaris, l'eliminació d'herbicides químics com fa uns anys que es fa a Cardedeu, la divulgació del patrimoni natural o la participació de la ciutadania en projectes com els petits horts comunitaris de la plaça de Joan Alsina.

Cardedeu va guanyar el primer premi de Viles Florides l'any 2012, on es valorava la feina ben feta pels pobles i ciutats de Catalunya en la millora dels seus espais verds i enjardinats. El jurat del certamen va atorgar tres Flors d'Honor al municipi (la màxima distinció en aquell moment), i el premi econòmic de 7.000 euros per a l'adquisició de productes o serveis per al manteniment dels espais verds i enjardinats del poble. Hi participaven 16 municipis més de tot Catalunya.

L'any 2013 el certamen es va celebrar a Cardedeu, i es va rebre la màxima distinció per les tasques en general en els parcs i jardins., que va mantenir el 2014.

A partir de 2015 es van establir nous models de classificació i participació del certamen.

VILES FLORIDES

El projecte
Viles Florides és:

Un estímul per a la transformació dels racons, pobles i ciutats de Catalunya.
Una plataforma per a mostrar la riquesa natural i paisatgística del nostre país.
Un reclam turístic per als visitants.
Un exemple de col·laboració entre els sectors públic i privat.

Viles Florides és una proposta de la CHOC (Confederació? d'Horticultura Ornamental de Catalunya) que distingeix aquelles iniciatives de l'àmbit públic i privat on la flor i la planta ornamental són protagonistes.

I tot això, per què?
Perquè un espai florit és més sostenible, millora la qualitat de vida dels ciutadans, té una millor imatge externa i és més ambiciós econòmicament.

Participa-hi!
Viles Florides és un projecte obert en què hi poden participar municipis, espais públics, col·lectius i particulars. Un espai de trobada per als amants de la natura, que comparteixen els seus espais verds preferits. La participació a Viles Florides és gratuïta.

Més Informació
Enllaç Web de Viles Florides

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: