|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

PARCS MUNICIPALS

Més enllà de jardins i places un dels grans valors dels municipis és tenir espais naturals integrats a l'espai públic que facin de "pulmons" verds. Els parcs públics, amb les places, jardins i passejos, configuren el pati i el jardí de tots aquells qui no en tenim i de tot el poble, creant un espai de gran ús social, per a fer-hi activitat o de simplement "estar-s'hi" en un entorn natural de gran valor.

A Cardedeu, el nostre parc central és el parc dels Pinetons i el parc Pompeu Fabra, al voltant de la riera de Vallforners, la zona humida i d'alt valor de biodiversitat que els enllaça i n'allarga el tarannà de passeig des del passeig de la Riera fins als parcs de la Penya i la Font dels Oms.

Amb l'objectiu d'impulsar-ne l'ús social, al llarg d'aquest primer semestre han començat una sèrie d'actuacions: condicionament de l'esplanada on hi havia l'antiga piscina municipal per convertir-la en un espai per fer-hi activitats, envoltat d'arbrat i zones entapissades; plantació de 88 arbres de nou espècies diferents al parc de Pompeu Fabra; instal·lació de senyalització informativa i divulgativa dels valors patrimonials i naturals de tot el conjunt, amb plafons de gran format i petits elements de descoberta de flora i fauna; i instal·lació de nou mobiliari; entre d'altres tasques de gestió ambiental.

Tot seguit, durant el segon semestre de 2017, s'habilitarà un espai amb servei de bar, tipus guingueta o punt de gastronomia, a l'edifici dels vestidors del Parc Pompeu Fabra amb una pèrgola de fusta sobre la terrassa. Un espai que oferirà nous serveis per donar vida al parc: punt d'informació i d'atenció als visitants dels parcs, punt informatiu i de partida de rutes i itineraris en bici o a peu, i nova xarxa d'enllumenat als dos parcs.

El futur: un sol i gran parc al voltant de la riera de Vallforners
El futur a mitjà termini passa per la unió encara més ferma dels dos parcs i de la riera, amb la supressió del vial de vehicles de l'avinguda de Onze de Setembre per transformar-lo en un nou passeig arbrat, com el del Mestre Alexandri, donant així encara més accés a la riera i més sentit a les funcions pedagògiques del parc. I passa també, paral·lelament, per la urbanització com a vial preferent de pas del carrer General Moragues. A més, això permetrà convertir en zona d'equipaments tota la zona privada que ara s'ha de llogar per utilitzar-la com a espai firal i que, en el futur, podrà tenir també altres usos.

L'expert: Eliseu Guillamon Villalba
Enginyer tècnic agrícola especialitzat en hortofruticultura i jardineria. Paisatgista especialista en ordenació, disseny i gestió de parcs i jardins, tant per a paisatges i espais públics com per a jardins de casa. Col·laborador en nombrosos plans i programes urbanístics i projectes d'ordenació urbana.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: