|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

L?ESPORT A CARDEDEU I EL GIM10

L'esport esdevé un concepte integrat per diversos elements, més enllà del que tradicionalment se l'ha associat a un esperit competitiu i de superació personal, amb un reglament o normes de joc. Des d'una perspectiva d'exercici físic, l'esport practicat de forma equilibrada ens ajuda a mantenir una bona salut física i ens aporta benestar. També és una eina de cohesió social.

Des de l'Ajuntament s'ha de promoure que l'esport a la nostra vila sigui una composició de tots aquests elements. Que el sentit competitiu, ja prou arrelat, no esdevingui l'element primari de la seva pràctica, i que els nostres infants i joves s'amarin de valors i hàbits com participació, col·laboració, reptes, relació social, igualtat, respecte, educació, salut... L'esport només pot comportar avantatges en el nostre benestar i en la nostra salut. Per això el que es coneixia com a CEM ara és GiM10, Esport i Salut. L'Ajuntament gestiona ara directament l'equipament, i hi hem canviat l'enfocament, passant d'una instal·lació amb caràcter d'esport tradicional a prioritzar les activitats basades en la salut i el benestar, al servei de la ciutadania.

Aquests canvis tindran efectes de forma progressiva en els propers mesos: obres de reforma i millora ens les instal·lacions; reformulació de la programació d'activitats; i nou serveis individualitzats. Les obres començaran al juliol, i s'allargaran fins els primers dies de setembre: arranjament de les deficiències estructurals del vas de la piscina interior, ampliació de l'equipament esportiu amb 3 noves pistes de pàdel; i creació d'una nova sala d'activitats dirigides de 125 m². També s'hi instal·larà una caldera de biomassa per millorar l'eficiència energètica i la sostenibilitat, a més de diverses remodelacions de les zones comunes.

GiM10 ha d'esdevenir un centre d'esport i salut, un espai de trobada, un servei a disposició de tothom, en el sentit ampli d'esport.

El futur:
El futur en l'àmbit de l'esport a Cardedeu no només passa per GiM10, sinó també per totes les instal·lacions esportives del municipi. Pavellons, camp de futbol, sales d'ús esportiu, espais a l'aire lliure... han de permetre a entitats i associacions i, en general, a tothom qui practiqui esport esporàdic o no organitzat, a gaudir de la pràctica esportiva, sigui quina sigui la motivació, per permetre el desenvolupament personal saludable.

També incidirem en la promoció de la pràctica de l'esport en igualtat d'oportunitats per a tothom, promovent al mateix temps l'esport femení des de la infància.

Debat, amb intervencions de:
Ramon Garcia, president dels Corrigaires - Col·lectiu d'Atletes de Cardedeu
Joan Cassà, president del Club Natació Pinetons Cardedeu
Maria del Carmen Romero, presidenta del Club Handbol Cardedeu

Modera: Anna Fernández

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: