|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Recursos turístics

Pla del Marital (Foto: MATBC)

Natura

Cardedeu és un lloc perfecte per gaudir de la tranquil·litat de la natura amb tots els serveis i comoditats a l'abast. A prop del nucli urbà hi ha una xarxa de camins que travessen camps i boscos que ens recorden el passat i la tradició agrícola de la Vila. Indrets tranquils i planers per passejar o practicar esport.
Situat a la vall, al centre de la depressió prelitoral, està emmarcat per muntanyes. Al nord pel massís del Montseny, on trobem el turó del Sui, on neix la riera de Vallforners i el castanyer més gran de l'Estat: el Castanyer de Can Cuc. Al sud trobem la serralada del Montnegre - Corredor amb la vigilant torre del Moro. Així, a menys de mitja hora del poble hi ha els parcs naturals del Montseny, del Montnegre - Corredor i el de la Serralada litoral.

Vitrall de M.J Raspall (Foto: Ricardo de la Riva)

Modernisme

Cardedeu està integrat dintre d'una de les nou rutes de modernisme a prop de Barcelona: la ruta Raspall. El poble es caracteritza per la important presència de cases de múltiples estils, de l'eclecticisme fins al classicisme passant pel modernisme i el noucentisme. Cases entre mitgeres remodelades, però també torres de nova construcció envoltades d'imponents jardins. Moltes d'aquestes van ser dissenyades per Manel Raspall, que des del 1904 al anys trenta va ser arquitecte municipal. Com a tal va ser l'encarregat de dissenyar la nova eixampla del poble, el parc dels Pinetons i el Cementiri Municipal, una peita joia del modernisme.

Capsa de borregos

La gastronomia

La gastronomia a Cardedeu és variada i té com a referent la cuina tradicional catalana, amb plats elaborats amb els productes típics de la població, segons la temporada: els bolets a la tardor, els espàrrecs a la primavera i el tradicional rostit de festa major. Un altre ingredient característic és la mongeta del ganxet, ideal per acompanyar les botifarres d'elaboració artesana de la vila.

Els borregos, uns bescuits elaborats a base de farina, sucre, mantega, matafaluga i anís, són el símbol i especialitat de la vila. N'hi ha de durs, de tous i, des de fa poc, fins i tot de torró, elaborats seguint receptes de fa prop de dos-cents anys. I com aleshores, continuen essent avui un dolç record per al visitant. Si costen d'empassar, res millor que el vi dolç o la ratafia per fer-los baixar.

Entrada de l'Esbarjo - Verdi (Foto: Anna Mas)

Actes i activitats

Una de les principals característiques de Cardedeu ha estat i és el dinamisme del seu teixit associatiu. Festes, fires i mercats omplen tot el calendari de l'any. De setembre a juliol als caps de setmana al Centre Cultural hi podem trobar obres de teatre, concerts i activitats infantils que omplen l'agenda d'activitats.

Des del febrer del 2009 a l'antic centre de l'Esbarjo s'hi projectes pel•lícules en versió original sota el segell dels cinemes Verdi, una oferta que en poc temps a esdevingut referent a la comarca.

Recepció del MATBC

Punt d'informació

El Museu Arxiu de Cardedeu Tomàs Balvey és un altre centre important d'activitats: exposicions, cursos, tallers, xerrades, itineraris... El museu és un punt obligat per conèixer la història i el patrimoni de la vila. Destaca l'antiga farmàcia del 1812, que és la peça central al voltant d'un eix de treball al voltant del món de la farmàcia i la medicina. La recepció del Museu actua com a Punt d'informació del poble, acreditat pel segell d'atenció de qualitat SICTED.

Allotjaments

Actualment Cardedeu disposa de dues fondes amb 70 llits i quatre cases de turisme rural a l'entorn, -1 només al propi terme- , dos allotjaments rurals independents i dos amb habitacions.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: