|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Cap a una producció agroecològica més sana i sostenible

CAP A UNA PRODUCCIÓ AGROECOLÒGICA MÉS SANA I SOSTENIBLE

En els darrers anys, a les terres de Cardedeu i territoris propers estan resorgint projectes agroecològics impulsats per persones recent incorporades al sector, que veuen en la pagesia una nova forma d'ocupació i d'arrelament a la terra.

Les produccions agroecològiques són respectuoses amb l'entorn, fent equilibris entre la recuperació de formes de treball tradicionals amb noves tècniques d'ecologia, que milloren la producció i minimitzen les plagues, evitant l'ús de productes químics.

Trobem associacions de consumidors que s'organitzen en cooperatives de consum per trobar productes ecològics i de proximitat, que promouen un sistema de comercialització més just amb les produccions agrícoles i ramaderes del nostre territori, alhora que s'evita el malbaratament energètic de les distribucions a grans distàncies.

Tot plegat, amb l'augment de la sensibilitat de la societat cap a l'ecologia i formes més justes de desenvolupament econòmic, fa que trobem un context afavoridor en el nostre territori per promoure un desenvolupament econòmic i social basat en el desenvolupament agroecològic (DLae).

Perquè l'agroecologia no és només una forma de producció ecològica, és un moviment social que promou noves formes d'organització, comercialització i participació; vinculades a l'economia social i solidària (cooperatives); els circuits curts de comercialització que eviten els marges de les distribuïdores i milloren les condicions de la pagesia, així com els sistemes participatius de les persones (productors/consumidors) que hi intervenen.

És per això que l'agroecologia repercuteix positivament en el territori (desenvolupament sostenible) per a les persones que hi treballen (comercialització més justa) i per a qui ho consumeix (amb productes més saludables i de qualitat).

En aquesta xerrada explicarem com volem treballar de costat amb els productors i consumidors per generar noves sinèrgies que consolidin els projectes agroecològics, i així repercutir de manera positiva en el desenvolupament econòmic i social de Cardedeu.

PROPOSTES CONCRETES

  • Casos d'èxit de dinamització local agroecològica a d'altres territoris
  • Actuacions per a facilitar la comercialització de circuits curts
  • Suport per a la consolidació de projectes agroecològics
  • Activitats previstes per a l'espai Agroecològic de la Fira de Sant Isidre

L'EXPERT

Guillem Tendero
Màster en estudis ambientals, amb quinze anys d'experiència en l'àmbit agroalimentari i el desenvolupament local. Ha escrit diversos llibres i articles sobre agroecologia i sobirania alimentària. Actualment treballa com a coordinador del Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB).


Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: