|  Mida text
Inici Imatge decorativa Āmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informaciķ municipal Imatge decorativa Serveis i trāmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Salut

La prescripciķ social

Un any més volem celebrar el Dia Mundial de l'Activitat Física i el Dia Mundial de la Salut organitzant un seguit d'actes englobats en la Setmana de la Salut.

Enguany la Setmana de la Salut serà del 7 al 13 d’abril i com a eix central volem treballar la prescripció social.

La prescripció social és un mecanisme pel qual els professionals d'atenció primària adrecen els pacients amb risc de trastorn mental o amb estils de vida poc saludables perquè utilitzin recursos del seu entorn i reduir així l’ús de medicaments. Els programes de prescripció social es basen en l’evidència que la participació regular en activitats comunitàries ajuda els pacients a desenvolupar recursos socials i psicològics, promociona un reforç positiu i ajuda a mantenir un estil de vida actiu i saludable.
 
La participació en activitats comunitàries aporta clars beneficis per a la salut però sovint hi ha persones que no saben com accedir a certes activitats o bé tenen desconeixement de les mateixes.

Per aquest motiu, el proper dissabte dia 7 d’abril al matí ,a la pl. Sant Corneli, es farà una mostra d'entitats compromeses amb la salut i durant tota la setmana es faran portes obertes de diferents activitats que ja es fan habitualment en el municipi.

Un espai pels joves

Seguint amb la linia de la prescripció social, enguay s'ha volgut donar especial rellevança a les activitats adeçades als joves del municipi i per aquest motiu durant tota la setmana els joves de 13 a 18 anys podran fer un tastet d'algunes activitats que el GIM10 ha preparat exclusivament per ells, i el 13 d'abril es farà una festa jove on podran gaudir de diferents tallers i activitats.