Imatge decorativa  | 
 |  Mida text
Inici Imatge decorativa

Salut

L’Ajuntament de Cardedeu desenvolupa diferents programes de salut, tant en l’àmbit escolar com en l’àmbit comunitari, els quals tenen com a objectiu impulsar l'adopció d'estils de vida saludable i la reducció de riscos.


Els principals programes que es desenvolupen són:

  • Programa de promoció de l'alimentació saludable
  • Programa de reducció de riscos derivats del consum d'alcohol i altres substàncies
  • Programa d'afectivitat i sexualitat
  • Programa de benestar emocional
  • Programa de passejades per a la gent gran

 

Programa de promoció de l'alimentació saludable

Aquest programa inclou tallers i xerrades des de l’etapa infantil, on s’explica la necessitat de menjar fruites i verdures cada dia, fins a la tercera edat en el que es donen consells per evitar la malnutrició en persones grans.

Programa de reducció de riscos derivats del consum d'alcohol i altres substàncies

Aquest programa té com a objectiu augmentar la percepció de risc que tenen alguns i algunes adolescents davant del consum d’alcohol i altres substàncies i potenciar-los el sentit crític per tal de que puguin decidir autònomament i actuar en responsabilitat.
Per aconseguir aquest objectiu es treballa tant en l’àmbit escolar, a través de tallers i algunes exposicions, com en l’àmbit del lleure, mitjançant estands informatius i d'assessorament organitzats per persones especialistes que assessoren mitjançant la intervenció entre iguals.

Programa d' afectivitat i sexualitat

Inicialment s’orienta l’adolescent davant dels canvis que experimentarà en el pas d’infant a persona adulta i se li donen eines per tal que aprengui a acceptar-se a si mateix i a els altres.
En una segona fase es marca com a objectiu potenciar actituds positives i responsables en la sexualitat i les relacions compartides, proporcionant un espai de diàleg i de reflexió en el que es parla de mètodes anticonceptius, malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats, ...

Programa de benestar emocional

Aquest programa està adreçat als i a les adolescents i té com a objectiu treballar i potenciar el principals factors de protecció: Autoestima, relacions personals i imatge personal ja que són factors claus per prevenir des de problemes de trastorns alimentaris com conflictes en les xarxes socials.

Programa de passejades per a la gent gran

El programa de Passejades per a la Gent Gran està adreçat a persones majors de 60 anys i consisteix en una sortida setmanal d’una hora i mitja o dues de durada, d’entre 5 i 8 kilòmetres, que majoritàriament transcorren per camins amples, plans i amb un ferm força llis pels rodals de Cardedeu.

A part dels beneficis que comporta l’activitat física aquest programa té com objectiu promoure un envelliment actiu ja que caminar en grup facilita la socialització i prevé la soledat.

Paral·lelament a les sortides organitzades s’ha editat el llibret Rutes a peu per Cardedeu, on es recullen algunes de les rutes realitzades durant les passejades, amb la finalitat de que les mateixes persones grans, i la resta de la població, surti a caminar pel seu compte amb petits grups.

Podeu descarregar-vos el llibret Rutes a peu per Cardedeu clicant al document adjunt de la dreta o bé podeu demanar-ne un exemplar a la biblioteca, a serveis socials o al pavelló d’esports.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: