Imatge decorativa  | 
 |  Mida text
Inici Imatge decorativa

Medi Ambient

INVENTARI DE PATRIMONI VEGETAL

La superfície forestal no és un dels punts que destaquin al municipi de Cardedeu, tot i així, el seu entorn natural conserva l'encant del paisatge típicament vallesà on conviuen en harmonia conreus extensius i alzinars. Aquesta patrimoni vegetal té una funció eclògica, paisatgística, així com una llarga llista de favorables funcions per a l'oci i la salut ciutadana.

Les accions dels darrers anys han produït una sèrie d'amenaces per a la conservació d'aquest patrimoni: d'una banda, la profunda transformació que ha patit el Vallès s'ha accelerat patint una gran pressió demogràfica i urbanística, i d'altra banda, l'existència de la Llei del sòl que no és de tendència conservacionista.

Actualment, un part del patrimoni de Cardedeu es troba en sòl urbà urbanitzable o no urbanitzable sense protecció, la qual cosa pot esdevenir en la desaparició d'aquest a curt o llarg termini. L'objectiu és clar a la vegada que complicat: definir un model de desenvolupament que satisfaci les necessitats del municipi però que alhora permeti preservar i millorar el patrimoni vegetal.

És per aquest motiu que s'està duent a terme la revisió del planejament urbanístic vigent per dibuixar un futur més conservador i verd. Un pla d'acció per protegir 52 hectàrees de patrimoni vegetal que compta amb l'estudi de la vegetació de Cardedeu i l'estimació del valor de conservació d'una unitat protegida. Acompanyat d'un segon pla d'acció que vetlla per la protecció i conservació del patrimoni vegetal en paisatge urbà de titularitat tant pública com privada, amb l'intenció d'una bona gestió dels jardins d'interès i arbres singulars del municipi.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: