La capella de Sant Corneli i Sant Cebrià

Al centre de la població trobem una de les capelles més antigues i emblemàtiques de Cardedeu. De petites dimensions, té el seu origen en època preromànica, i en conserva la forma de la planta i els basaments dels murs. 

Ha tingut diversos usos des del segle X. Des del 1409 va dependre del monestir de monges de Montalegre. Se sap que de l’any 1580 al 1607 va estar tancada al culte degut al seu mal estat i perquè havia estat profanada amb delicte de sang. L’any 1607 però, es va restaurar i obrir de nou al culte. L’any 1776 s’hi va prohibir celebrar missa pel mal estat en que es trobava i se li va donar un ús no sacre per convertir-se en espai per consells municipals, escola de noies o presó preventiva. L'any 1870 va ser desamortitzada i va passar a ser propietat municipal. Tot i així, el culte es va conservar fins el 1920, quan va ser abandonada per les monges. Des de llavors, les funcions de la capella han estat moltes, entre elles la de presó preventiva o local de l'Agrupació Coral Cardedeuenca, que la va restaurar i arranjar. 

El 1992, la capella va ser aïllada de construccions antigues que estaven adossades al murs laterals i es va convertir en el centre d'una nova plaça. Actualment, la capella és un espai dedicat a exposicions d'art contemporani i altres de temàtica local. 

Horari:  
Segons exposicions
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 13.09.2021 | 15:03