La Fira de Sant Isidre de Cardedeu estrena zona lúdica per als més petits

Divendres, 17 de maig de 2019 a les 12:08

Els parcs dels Pinetons i de Pompeu Fabra acolliran la Fira del 17 al 20 de maig, amb tot tipus d'activitats i propostes entorn la ramaderia, la pagesia i l’agroecologia, sense deixar de banda l'exposició multisectorial.

La Fira de Sant Isidre se celebra enguany del 17 al 20 de maig, on el bestiar continuarà sent un dels principals protagonistes de la Fira amb exposicions ramaderes i espectacles eqüestres. La Fira s’estrenarà divendres amb la passejada nocturna pels camps de pagès i al llarg de tres dies oferirà activitats per a tots els públics. 

Una de les novetats d’enguany és la nova zona lúdica a la pista coberta del parc Pompeu Fabra, amb tallers, activitats i jocs infantils el dissabte i el diumenge, i un rocòdrom el dilluns. Per 5 euros es podrà fer ús de l’espai durant tot el dia, d’11 a 14 h i de 16 a 20 h. 

La Mostra gastronòmica s’amplia enguany amb la participació de més restaurants de Cardedeu i rodalies que oferiran una gran varietat de plats, i prop de 200 expositors multisectorials mostraran productes i serveis per a tots els públics al llarg de tot el recinte firal.

L’Espai d’Agroecològic es consolida exposant produccions locals i amb una clara aposta per la sostenibilitat i l’educació ambiental. Hi podrem gaudir una programació de xerrades, tastos gastronòmics i tallers de rellevància.  Ens visitaran la xef Carme Ruscalleda (dissabte 18 a les 18h), el periodista expert en alimentació Adam Martí (diumenge a les 19h), la xef Iolanda Bustos (dilluns a les 13h) i l’activista Yayo Herrero (diumenge a les 12h), entre d’altres. També hi haurà horts educatius i animals de granja. 

Per l’èxit de l’any passat, repeteix la zona restauració amb menjar ecològic i de proximitat a la plaça d’Antoñita Fontova. Les carpes de les entitats de Cardedeu tornaran a ubicar-se al parc dels Pinetons, on s’hi programaran tot tipus d’activitats. En aquesta edició també s’ha condicionat la instal·lació de les atraccions de fira perquè no tinguin cap contingut sexista i eliminin la música a tot el recinte durant els horaris d’obertura. 

La Comissió de la Fira de Sant Isidre continua la feina de posar en valor el llegat històric de la Fira, estrenant enguany una gimcana que l’alumnat de 1r a 4t de primària començarà a treballar a l’escola. En aquest sentit, s’ha preparat una unitat didàctica per guiar el professorat a les aules.

Pel que fa a les activitats, hi haurà una exposició de tractors antics, a més de les més tradicionals i consolidades com el Concurs Mundial de Menjadors de Borregos.

Podeu consultar tota la programació de la Fira de Sant Isidre 2019 a www.ficard.cat i de l’Espai Agroecològic aquí.

Darrera actualització: 17.05.2019 | 12:08