El MATBC se suma al Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus

Dijous, 16 de maig de 2019 a les 08:00

El dissabte 18 de maig, amb activitats al matí i al vespre.

El Museu Arxiu Tomàs Balvey participa, un any més, del Dia Internacional dels Museus que se celebra anualment el 18 de maig i que enguany coincideix amb la Nit dels Museus. Per aquest motiu l’entrada al museu serà gratuïta durant tota la jornada i es faran dues visites guiades a les exposicions a les 12 i 18h i una visita nocturna als magatzems de peces de can Xicola, amb actuació de dansa en acabar.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment, organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. Aquesta 42a edició està dedicada al tema “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició”, amb què es vol reconèixer el rol que desenvolupen els museus com actors actius de les seves comunitats.

El paper dels museus en la societat està canviant. Si tradicionalment eren considerats institucions estàtiques, en l'actualitat els museus s'estan reinventant contínuament per ser més interactius, centren les seves accions en l'audiència, orienten les seves polítiques a la comunitat, són flexibles, adaptables i mòbils. Amb el temps, han esdevingut eixos culturals que funcionen com plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement i on els visitants poden participar, coproduir, compartir i interactuar. 

ACTIVITATS PROGRAMADES

- Dissabte 18 de maig, durant tot el dia
Portes obertes al Museu amb vista guiada gratuïta a les 12 i a les 18h.
Enguany el lema del Dia Internacional Museus segons la ICOM és “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició, amb què es vol reconèixer el rol que desenvolupen els museus com actors actius de les seves comunitats”.

- Magatzems oberts. La nit al Museu 
Dissabte 18 a les 22h 

En el marc del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, us proposem una visita al magatzem del MATBC. 
Una oportunitat de conèixer el conjunt del fons Balvey.
Trobada al Museu Arxiu Tomàs Balvey

- Recorregut d’accions escèniques
A les 23 h

En el marc de la Nit dels Museu amb l’actuació de Dominik Borucki, Rosa Ballarin i Christos Barbas.
A l’exposició “El modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura”
Activitat gratuïta

Darrera actualització: 16.05.2019 | 08:21