Cardedeu amb la Setmana Internacional del Compost

Dijous, 9 de maig de 2019 a les 10:30

A Cardedeu es fan diverses accions per promoure el compostatge, com la nova reducció de la taxa d’escombraries si s’acredita autogestió de la fracció orgànica. Les restes d’esporga triturades de l’arbrat públic es reutilitzen per a horts escolars i per als escocells del mateix arbrat. Xerrada informativa sobre compostatge: 6 juny, 18.30 h, Sala de les Columnes de l'Ajuntament. 

Aquesta setmana se celebra la Setmana Internacional del Compost (ICAW - International Compost Awareness Week), una iniciativa que se celebra en diferents països per informar i promoure l’ús del compost, explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

A Cardedeu, les restes d’esporga triturades de l’arbrat públic es recullen per reutilitzar-les als horts escolars i també per als escocells de l’arbrat viari. Amb l’objectiu de promoure el compostatge entre la ciutadania, des d’aquest mes de gener l’ordenança de residus preveu una reducció del 30% de la taxa per als habitatges que acreditin que fan autocompostatge amb tota la fracció orgànica que generen. 

A més, és previst fer una xerrada informativa sobre el compostatge el dijous 6 de juny, a les 18.30 h, a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament, on una persona experta explicarà com es pot fer a casa, quin material es necessita i resoldrà qualsevol dubte que es plantegi. Entre les persones assistents a la xerrada se sortejaran 10 compostadors. 

L’autocompostatge és una acció de prevenció de gran valor ambiental ja que permet gestionar la matèria orgànica en origen i evitar així els costos ambientals i econòmics de la recollida, del transport i de la posterior gestió. A Cardedeu, estem recollint una mitjana de 930 tones anuals de fracció orgànica.

Darrera actualització: 09.05.2019 | 11:37